Integrated Energy Therapy

Je bent bij mij in de praktijk van harte welkom voor zowel Reiki als Integrated Energy Therapy (IET).

Een Reiki-sessie schenkt je vnl. fysieke heling en een IET-sessie schenkt je vnl. emotionele, mentale en spirituele schoonmaak.

Integrated Energy Therapy (IET) is ontwikkeld door Stevan J. Thayer, grondlegger van het Center of Being (USA) en tevens gecertificeerd Reiki Master.

In IET wordt gewerkt met het zgn. integratiekanaal, welke dient om het celgeheugen van het lichaam bij energieblokkades opnieuw in evenwicht te brengen. Hiermee wordt de natuurlijke capaciteit van het lichaam ondersteund om zo een goed energetisch evenwicht te creëren en te behouden.

Kort gezegd: met IET wordt het energetisch lichaam behandeld en cliënten ondersteund in het zelfhelend proces. Het doel van IET is een eenvoudige en zachte manier aan te reiken om de levensstroom in het menselijk lichaam en het menselijk energieveld te openen door onderdrukte gevoelens van het cellulair geheugen te integreren en de energieblokkades die hiermee verbonden zijn, op te ruimen.

Dit harmoniserende proces wordt ondersteund door 2 technieken: activeren en integreren.

Activeren is het proces van het leiden van geïntegreerde energie door ons menselijk energieveld naar een plek van het cellulair geheugen. De energie stroomt door de chakra’s in onze handpalmen. Door specifieke handposities worden systematisch gebieden van het cellulair geheugen overspoeld met geïntegreerde energie.

Terwijl activeren van het cellulair geheugen de voorbereiding is voor het opruimen, is integreren de kracht van het IET-proces. Integreren gebeurt door het leiden van geïntegreerde energie door specifieke punten, vergelijkbaar met acupressuurpunten, integratiepunten genoemd. Integratiepunten zijn gebieden waar de energiestroom dicht bij het lichaamsoppervlak komt en waar de overdracht van energie erg effectief is. Integratiepunten zitten langs het integratiekanaal. Door een lichte druk uit te oefenen en geïntegreerde energie door een integratiepunt te leiden, wordt onmiddellijk het opruimingsproces gestart.

Integrated Energy Therapy heeft een hogere frequentie dan de energiestraal van Reiki. Terwijl het voornaamste geschenk van de Reikistraal fysieke heling is, is het belangrijkste geschenk van de IET-straal emotionele, mentale en spirituele schoonmaak. De IET-straal ondersteunt het opruimen van energieblokkades en van cellulaire herinneringen, ontstaan in dit leven of in vorige levens.

De IET-energie herstructureert de 12 strengen DNA van je lichaam en ondersteunt je in het herinneren en in het voluit leven en in het volledig tot expressie brengen van de opdracht van je ziel in dit leven.